İran'da Yargıtay, İranlı doktor Hamid Karahasanlu ile Hüseyin Muhammedi ve Rıza Arya hakkında Devrim Mahkemesi'nde verilen idam kararlarını "soruşturmadaki eksiklikler" nedeniyle bozdu.

İran'da biri doktor 3 kişi hakkında verilen idam cezası temyizde bozuldu

İran'da, Mahsa Amini'nin saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar sırasında bir güvenlik görevlisinin öldürülmesine ilişkin 3 kişiye verilen idam kararı temyiz aşamasında bozuldu.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Yargıtay Halkla İlişkiler Müdürü Emir Haşimi, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Kerec kentindeki protestolar sırasında bir güvenlik görevlisinin öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan 16 sanığın Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusunun sonucunu açıkladı.

Haşimi, İranlı doktor Hamid Karahasanlu ile Hüseyin Muhammedi ve Rıza Arya hakkında Devrim Mahkemesi'nde verilen idam kararlarının "soruşturmadaki eksiklikler" nedeniyle Yargıtay tarafından temyiz aşamasında bozulduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi olarak bilinen İrşad Devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini, 16 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

Amini'nin ardından ülke genelinde halk hak ve özgürlükleri için sokaklara çıkmış, kadınlar zorunlu başörtüsü kuralına karşı başörtülerini ateşe vermişti. İran'daki protestolar dünyanın birçok ülkesinde de karşılık bulmuştu.