İran’da 4 kişi “cezaevinde isyan çıkardıkları” gerekçesiyle Pazar günü cezaevinde idam edildi. İran resmi haber ajansı IRNA, idam edilen Casım Haydari’nin "Ahvaz Milli Direnişi" çatısı altında faaliyet gösteren ayrılıkçı El-Ahvaziye (Ahvaz Özgürlükçü Arap Hareketi) örgütünün asli unsurlarından El Nusra ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

İran'da cezaevinde isyan çıkardıkları gerekçesiyle 4 kişi idam edildi

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı (Hrana), Casım Haydari, Ali Hosarci, Hüseyin Silavi, Nasır Hafacıyan adlı 4 kişinin "isyan çıkarmak" gerekçesiyle Ahvaz'daki Sepidar Cezaevi'nde pazar günü idam edildiğini duyurdu.

İdam edilen 4 kişinin Ahvaz'da iki karakola saldırma suçlamasıyla 2017 yılında tutuklandığı ve Ahvaz Devrim Mahkemesi tarafından haklarında idam cezası verildiği belirtildi. İdamların, Yüksek Mahkeme tarafından onaylanmasının ardından tutukluların pazar günü, aileleri ile son görüşmelerinden sonra idam edildikleri bildirildi.

Casım Haydari, Ali Hosarci, Hüseyin Silavi ile 28 Ocak'ta idam edilen Ali Matiri'nin görüş yasağı ve kötü muameleyi protesto etmek için ocak ayında dudaklarını dikerek açlık grevi yaptıkları kaydedildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Casım Haydari'nin "Ahvaz Milli Direnişi" çatısı altında faaliyet gösteren ayrılıkçı El-Ahvaziye (Ahvaz Özgürlükçü Arap Hareketi) örgütünün asli unsurlarından olduğunu ve Suriye'de faaliyet gösteren El Nusra ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: AA