AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana Üçlü Zirvesi kapsamında İran'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

İran'da Erdoğan ile Putin arasında ikili görüşme

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'da baş başa görüşme gerçekleştirdi.

İkili görüşmede tahıl ihracatıyla ilgili durumu ele aldı.

Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, "Son İstanbul görüşmelerinde Rus heyetinin yaklaşımı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice tüm dünyayı olumlu etkileyecektir" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Dışarıda da dostları gördük. Gerçekten bugün yoğun bir gündemi sizlerle paylaşacağız. İnanıyorum ki bu süreç içerisinde hakikaten arabuluculuk formatında da Rusya'nın yaklaşım tarzı olumlu istikamette sürüyor. Son İstanbul görüşmelerinde de Rus heyetinin yaklaşım tarzı çok olumluydu. Buradan alacağımız netice, tüm dünyayı da olumlu etkileyecektir. Ben şahsım, heyetim adına teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizin verimli geçeceğini umuyorum."

Putin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından tahıl ihracı ile ilgili tüm sorunların henüz çözülmediğini, ancak ilerleme olmasının zaten iyi bir gelişme olduğunu söyledi. Erdoğan'a Karadeniz üzerinden tahıl ihracı ile ilgili sorunları konusunda müzakereler için Türk platformu sağlamada arabuluculuk yapma çabalarından’ dolayı teşekkür eden Putin, “Sizlerin arabuluculuğunuzla ilerleme kaydettik. Doğru, tüm sorunlar henüz çözülmedi, ancak ilerleme olması zaten iyi bir gelişme” diye konuştu.

Rusya, İran ve Türkiye liderleri üçlü görüşmeye geçecek ve sonrasında ortak bildiri yayınlanacak.