İran’da 8.5 milyon kişinin Newroz tatili nedeniyle seyahate çıkması, ülkede ikinci bir koronavirüs dalgası endişesine neden oldu

İran'da ikinci dalga koronavirüs endişesi

İran'da yayılmaya devam eden koronavirüse rağmen, Newroz Bayramı tatilinin başlangıcından bu yana 8.5 milyon kişinin şehirlerarası seyahat ettiği açıklandı.

İran Kızılay Genel Sekreteri Kerim Himmeti koronavirüsün yoğun görüldüğü başkent Tahran dahil 19 eyaletten 3 milyonun üzerinde aracın çıkış yaptığını söyleyerek, "Virüsün görüldüğü eyaletlerden seyahate çıkan 8.5 milyon kişi arasından 6 bin 500 kişide koronavirüs belirtileri tespit edildi” ifadesini kullanması ülkede ikinci bir koronavirüs dalgası endişesi oluşmasına neden oldu.

İran'ın Mazenderan Eyaletinde bulunan Mazenderan Tıp Bilimleri Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da başkent Tahran'dan Mazenderan eyaletine gelen 11 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise koronavirüsün neden olacağı ikinci dalgaya karşı, halktan alacakları sert önlemelere hazırlıklı olmalarını isteyerek şehirlerarası seyahatlere ve parklara yasak getirdiklerini açıklamıştı.

Sosyal izolasyon planı olarak adlandıran yeni önlemlere uymayanların araçlarına 1 ay el konulacağı ve 500 bin tümen (200 TL) para cezası kesileceği de belirtildi.

İran'da son 24 saat içerisinde 144 yeni ölüm gerçekleştiği bildirilirken, ülke genelinde toplam ölü sayısı 2 bin 378, vaka sayısı ise 32 bin 332'e yükseldi.

Tahran'da koronavirüs salgınına rağmen yoğun olan sokak ve metro istasyonlarının Newroz Bayramı tatilinde boş kalması dikkat çekti.

İHA