Van Valiliği, İran'da 2 kişinin yeni tip koronavirüsten dolayı hayatını kaybetmesi sonrası İranlı turistlerin yoğun olarak geldiği kentin gümrük kapılarına termal kamera ve sağlık odaları kurulması kararı aldı

İran’daki koronavirüs ölümlerinden sonra Van’da tedbirler artırıldı

İran’ın Kum kentinde koronavirüsten dolayı 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Türkiye’nin İran’a en yakın ili Van’da, salgının yayılma ihtimaline karşı güvenlik tedbirleri alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İran'ın Kum kentinde Kovid-19 vakaları nedeniyle 2 İranlının yaşamını yitirmesi üzerine bu ülkeden turistlerin yoğun olarak geldiği Van'da alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi için toplantı gerçekleştirildi.

Sınır kapılarına termal kamera konulacak

Vali Bilmez başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Türkiye-İran sınırındaki Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı'na termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan personelin koruyucu maske ve ekipman kullanması ile virüs hakkında eğitimden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Bu konuda hazırlanacak Türkçe, Farsça, İngilizce bilgilendirme afişlerinin Kapıköy Gümrük Kapısı'nın çeşitli yerlerine asılmasına karar verilen toplantıda, Geri Gönderme Merkezi Ön Kabul Birimi'ne termal kamera kurulması ve personelin virüs hakkında eğitilmesi, sınır birliklerindeki personele de virüs hakkında bilgilendirme eğitimi verilmesinin önemine işaret edildi.

Ayrıca, İran'dan Türkiye'ye kara ve demir yolu ile giriş çıkışların sınırlandırılması konusunda da ilgili bakanlığın görüşünün alınması karara bağlandı.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdürü Cuma Omurca, 6. Hudut Tugay Komutanlığı ve ilgili kurumlardan temsilciler katıldı.