İran’ın bir önceki Meclis Başkanı ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Ali Laricani, bir kez daha yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı.

İran dini lideri Hamaney'in danışmanı Laricani, yeniden Covid-19'a yakalandı

İran'da eski Meclis Başkanı ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı olan Ali Laricani’nin 3 ay aradan sonra tekrar yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı bildirildi. Test sonuçları pozitif çıkan Laricani’nin başkent Tahran’da hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Laricani’nin durumunun iyi olduğu ve karantina altında olduğu ifade edildi.

İHA'da yer alan habere göre, eski İran Meclis Başkanı Ali Laricani, 2 Nisan'da koronavirüse yakalanmış ve 24 günlük karantina sürecinin ardından iyileşerek görevinin başına dönmüştü.

Çin'den dünyaya yayılan Covid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran'da son dönemde Covid-19 kaynaklı günlük can kaybı 200 civarında seyrediyor. Bugün itibarıyla ülkede Covid-19 nedeniyle toplam 16 bin 343 kişi hayatını kaybetti, 298 bin 909 vaka kaydedildi.