İran'da doğalgaz kullanımında tasarrufa gitmek ve enerji kullanımını en aza indirmek hedefiyle ülkenin kuzeyinde bulunan Gilan eyaletinde tüm banka ve devlet dairelerinde yarın tatil ilan edildi.

İran'ın Gilan eyaletinde 'doğalgaz tasarrufu' için tüm banka ve devlet daireleri tatil edildi

İran’da Gilan Eyaleti Enerji Kontrolü Merkezi'nin tavsiyesi üzerine eyalette yer alan tüm bankalar ve devlet dairelerinde yarın tatil ilan edildi. Kararın eyalette artan doğalgaz kullanımında tasarrufa gitmek ve enerji kullanımını en aza indirmek amacıyla alındığı belirtildi. Gilan Eyaleti Enerji Kontrolü Merkezi'nin devlet dairelerinin diğer günler için de tatil ilan edilmesine yönelik çalışma yürüttüğü, kararın kısa zamanda açıklanacağı ifade edildi.

Alınan karara göre tüm devlet daireleri ve bankalarda havalandırma sistemleri, elektronik sistemler ve makineler kapalı kalacak.

"DOĞALGAZ ÜRETİMİ İLE MASRAF ARASINDA BİR DENGE YOK"

Gilan Eyaleti doğalgaz şirketi genel müdürü İsa Cemal Nikui, eyaletteki doğalgaz kullanımının son derece yüksek seviyede olduğunu belirterek, "Özellikle bu yıl evlerdeki doğalgaz kullanımında yüzde 9 oranında bir artış yaşandı. Doğalgaz üretimi ile masraf arasında bir denge yok ve bu konuda yeni kararlar almalıyız" ifadelerini kullandı.

Havaların önümüzdeki aylarda soğuması ile birlikte doğalgaz kullanımının daha da artacağını vurgulayan Nikui, "Doğalgazın fazla kullanıldığı bölgelerde enerji masrafını kontrol altında tutmak için bazı kısıtlamalara gitmek zorundayız. Eyalette doğalgaz kullanımının yüzde 64'ü evlere ait. Geçtiğimiz yıllara göre evlerdeki doğalgaz kullanımında artış söz konusu" dedi.

(İHA)