İran rejimini protesto eden EHP’liler gözaltına alındı

ZEYNEP KURAY

Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyelerinin İran halkı için yapmak istediği destek eylemine polis saldırdı. EHP’lilerin İstanbul İran Konsolosluğu önünde eylem yapmasına izin vermeyen polisler, grubu darp ederek 15 kişiyi gözaltına aldı.

İran rejiminin baskıcı politikalarına karşı ayaklanan İran halkına destek vermek için İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan İran Konsolosluğu önünde siyah çelenk bırakıp, açıklama yapmak isteyen EHP’li gruba polis saldırdı. İran Konsolosluğu çevresinde eylem yapmanın yasak olduğunu belirten polis ile grup arasında uzun süreli bir tartışma yaşandı. Polis, bu keyfi yasağı “İran halkı yalnız değildir” sloganıyla protesto eden EHP’li grubu darp ederek gözaltına aldı. Ters kelepçe yapılan EHP ‘liler polis otobüsü içinde de darp edildi.

Gözaltına alınan 15 kişi Çevik Kuvvet otobüsüne bindirilerek, polis merkezine götürüldü.

iran-hukumetini-protesto-eden-ehp-liler-gozaltina-alindi-409694-1.iran-hukumetini-protesto-eden-ehp-liler-gozaltina-alindi-409695-1.iran-hukumetini-protesto-eden-ehp-liler-gozaltina-alindi-409696-1.iran-hukumetini-protesto-eden-ehp-liler-gozaltina-alindi-409697-1.iran-hukumetini-protesto-eden-ehp-liler-gozaltina-alindi-409698-1.