İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi'de Covid-19 (koronavirüs) tespit edildiği ve karantiya alındığı belirtildi. İranlı bir milletvekilinde de koronavirüs tespit edildi

İran Sağlık Bakan Yardımcısı ve bir vekil koronavirüse yakalandı!

İran'ın yarı resmi haber ajansı IRNA, İran sağlık bakanı yardımcısına yapılan virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. İranlı milletvekili Mahmud Sadıki de koronavirüse yakalandığını açıkladı

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Koronavirüsle ön saflarda savaşan sağlık bakan yardımcısı Bay Harirchi'nin koronavirüs testi pozitif çıktı" denildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Harirchi'nin karantinaya alındığını söyledi.

iran-saglik-bakan-yardimcisi-ve-bir-vekil-koronaviruse-yakalandi-692821-1.

Harirchi'nin dün hükümet sözcüzü Ali Raiei ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında sık sık öksürdüğü ve terlediği görülmüştü.

Sosyal medyada paylaştığı videoda yüksek ateş nedeniyle dün karantinaya alındığını ve virüs testi yapıldığını aktaran Herirçi de, "Birkaç dakika önce testlerin sonucu açıklandı. Ben de korona oldum" dedi.

Videoda durumunun iyi olduğunu belirten Herirçi, "Virüsü yeneceğimizden emin olun" ifadesini kullandı.

MECLİS’E DE SIÇRADI

Öte yandan İranlı milletvekili Mahmud Sadıki de, kendisinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Sadıki, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kovid-19 testim pozitif çıktı. Bu mesajı, bu dünyada yaşama umudumun az olduğu bir durumdayken iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Virüsün tutuklular arasında yayılmasının önlenmesi için Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi'ye "siyasi mahkumların serbest bırakılması" çağrısında bulunan Sadıki, bunun siyasi mahkumların ailelerinin bir ricası olduğunu ifade etti.