İranlı film yönetmeni Asghar Farhadi, Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan eylemlere destek verdiği için molla rejimi tarafından gözaltına alınan oyuncu Taraneh Alidusti'ye destek verdi. Farhadi, "Böyle bir desteği göstermek suçsa bu toprakların on milyonlarca insanı da suçludur. Taraneh'in yanındayım, serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

İranlı film yönetmeni Asghar Farhadi'den Taraneh Alidusti'ye destek mesajı

İranlı film yönetmeni Asghar Farhadi, İran'da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan eylemlere destek verdiği için 'protestoları kışkırtmak' suçlamasıyla gözaltına alınan ünlü oyuncu Taraneh Alidusti için destek mesajı verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Farhadi, "Böyle bir desteği göstermek suçsa bu toprakların on milyonlarca insanı da suçludur" dedi.

Farhadi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Taraneh ile dört filmde çalıştım ve şimdi hemşerilerine haklı desteği ve verilen haksız cezalara karşı çıkması nedeniyle hapiste. Böyle bir desteği göstermek suçsa bu toprakların on milyonlarca insanı da suçludur.

Taraneh'in yanındayım ve diğer film yapımcısı arkadaşlarım Cafer Penahi ve Muhammed Resulof ile tek suçları daha iyi bir yaşam girişimi olan diğer tüm az bilinen mahkumlarınkiyle birlikte onun da serbest bırakılmasını talep ediyorum."