Yönetmen Asghar Farhadi’nin önemli yapıtlarından ‘Bir Ayrılık’ filminde, Nadir karakterinin Alzheimer hastası babası rolüyle seyircinin hayranlığını kazanan oyuncu Ali Asghar Shahbazi, 98 yaşında yaşamını yitirdi.

İranlı oyuncu Asghar Shahbazi hayatını kaybetti

İran sinemasının sevilen oyuncularından Ali Asghar Shahbazi, hayatını kaybetti.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, 98 yaşındaki Ali Asghar Shahbazi kalbinin durması sonucu pazar günü hayata veda etti. Shahbazi'nin cenazesinin dün düzenlenen törenle Tahran'da toprağa verildiği belirtildi.

1922 yılında Tahran'da doğan Ali Asghar Shahbazi, ‘Bir Ayrılık’ (Codayi-i Nadir Ez Simin/ İngilizcesi: A Separation) filmindeki başarılı rolü ile geniş kitlelerce tanındı.

Shahbazi, filmdeki güçlü oyunculuğu sayesinde 61. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde 'en iyi erkek oyuncu' seçilenlere verilen Gümüş Ayı ödülünü filmin diğer üç erkek oyuncusu ile paylaştı.

BİR AYRILIK, OSCAR VE ALTIN AYI KAZANDI

İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin yönetmenliğini yaptığı ve ‘orta direk’ bir çiftin ayrılık hikâyesinin anlatıldığı 2011 yapımı ‘Bir Ayrılık’, tüm dünyada ses getirmiş ve sinema festivallerinde birçok ödül kazanmıştı.

İran sinemasının en başarılı yapıtları arasında gösterilen film, 84’üncü Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film seçilerek Oscar; 61’inci Berlin Uluslararası Film Festivali'nde de en iyi film seçilerek Altın Ayı’yı kazanmıştı.