İspanya’da muhalif duruşuyla bilinen Rayo Vallecano taraftarları, maçı izlemeye gelen ırkçı Vox örgütü liderlerini protesto etmek için maçtan sonra stadı yıkadı.

Irkçı liderler maça geldi, taraftar stadı yıkadı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanya ikinci liginde iki gün önce oynanan Rayo Vallecano - Albacete maçını, ülkede ırkçı çizgisi sebebiyle tepki geçen Vox hareketinin liderleri Alvaro Jimenez ve Manuel Fuster tribünde izledi. Vallecano taraftarları bu ziyarete tepki gösterirken, yönetimi takımın tarihine saygısızlıkla suçladı.

STADI IRKÇILIKTAN TEMİZLEDİLER

Irkçı liderlerin maçı izlemesinin ardından Vallecano taraftarları seferber olup stadı baştan aşağı yıkayarak tepkilerini gösterdi. Taraftarlar, yıllardır ülkedeki muhalif duruşlarıyla biliniyor.

NAZİLER DIŞARI SLOGANI MAÇ ERTELETTİ

Bir önceki sene yine Rayo Vallecano ve Albacete arasında yapılan maçta da deplasman takımın forvet oyuncusu Ukraynalı Roman Zozulya, nazi sempatizanı paylaşımları sebebiyle ev sahibi takım taraftarları tarafından protesto edilmişti. Maçın ilk yarısı boyunca naziler dışarı sloganları atan taraftara tepki olarak Albacete takımı maçtan çekilmiş, ikinci yarısı ileri bir tarihte seyircisiz oynanmıştı.

Zozulya daha önce de Vallecano’ya kiralanmış, ilk gün antrenmanını tamamlayamadan taraftarların tepkisiyle takımdan gönderilmişti.

TRİBÜNLER GÖÇMENLERE AÇIK

Rayo Vallecano taraftarlarının tarihindeki önemli olaylarından biri de 90’lardaki göçmen karşıtı rüzgara karşı aldıkları tavır olmuş, 97’de ülkedeki mültecilere tribünlerini açarak maçı beraber izlemişlerdi.