İş arkadaşı tarafından öldürülen Fatma Şengül'ün davası ertelendi

İstanbul Maltepe'deki Gülensu Mahallesi'nde iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül'ün davası ertelendi.

İstanbul Maltepe’deki Gülensu Mahallesi’nde 30 Mart sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün davasının ilk duruşması başladı.Duruşmayı takip etmek için gelen kadınlar salona alınmadı.

Kartal 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde kadınlar açıklama yaparak “Bir kişi daha eksilmemek için mücadele ediyoruz” dedi, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.HDP Milletvekilleri Dilşad Kaya ve Musa Piroğlu da duruşmayı takip etti.

'YÜKSEK TANSİYONUM VAR KENDİMİ KAYBETTİM'

Zeynel Akbaş ifadesinde, "Mahkemenizi saygıyla selamlıyorum. Ben pişman olduğum icin olay anında kendime silahla nişan almıştım, ben oraya kahvaltılık almaya gitmiştim. Maktule selam verecektim. Bana senin suratını görmek istemiyorum dedi. 2 dakika konuştuktan sonra benim yüksek tansiyonum var. Kendimi kaybettim. Silahla ates etmişim." dedi.

Çalıştığı yerleri sorulması üzerine sanık farklı yerler olduğunu söyledi, ancak "bulaşık alıp getirirken karşılaşıyorduk, beni aşağılamalarından dolayi iş verene hiç şikayet etmedim" dedi.

TANIKLAR YALANLADI

Fatma Şengül'ün iş yerinden birden fazla tanığın beyanına göre 'maktul ile sanık arasında bir tartışma hiç olmadı.' Dernek sorumlusu bir tanık "Ben aralarında bir gerginlik görmedim. Çalışma saatleri de farklıydı birbirinden" şeklinde konuştu.

SAVCILIK TUTUKLULUĞUN DEVAMINI TALEP ETTİ

Savcılık mutalasında sanığın 'kasten öldürme' ile cezalandırılmasını isteyerek tutukluluğun devamını talep etti. Savcılık mütalaasında şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın önceden tanıdığı maktulun olay günü evinin önüne giderek 4 el ateş ederek maktulu öldürdüğü, sanığın tasarlayarak maktulu kasten öldürmesi nedeniyle cezalandırılmasını, tutuklulugun devamina karar verilmesini talep ederiz."

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, tutuklulugun devamına, sanık müdafine talebi doğrultusunda mutalaya karşı süre verilmesi nedeniyle, duruşmanın 19 Aralık saat:14. 30a bırakılmasına karar verdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.