İş, aş yok ama millet bahçesi var!

Mustafa BİLDİRCİN

Ekonomik krizin etkisini giderek daha da hissettirdiği Türkiye’de, kamu kaynakları ile yapılan yüksel maliyetli projelere bir yenisi daha eklendi. Yurttaşa ucuz konut yapmak amacıyla kurulan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir millet bahçesi sözleşmesine daha imza attı. Bingöl'e yapılacak millet bahçesi ve kıraathanesi için 64 milyon 423 bin TL’lik sözleşme yapıldı.


2019 ve 2020 yıllarında inşa ettirdiği 18 millet bahçesi için 390 milyon TL harcayan TOKİ, millet bahçeleri için 2021 yılında da kesenin ağzını açmıştı. 280 bin nüfuslu Bingöl’de inşa edilecek millet bahçesi için 2 Eylül 2021 tarihinde ihale düzenlenmişti. Teklifleri değerlendiren TOKİ, 21 Ocak’ta Nehiryol İnşaat isimli şirketle sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli kayıtlara 64,4 milyon TL olarak geçerken, inşaatın 21 Nisan 2023 tarihinde tamamlanması planlandı.

DEV TESİS

TOKİ bütçesinden 64 milyon TL yutacak projenin detayları da ihale kapsamında hazırlanan teknik şartname dosyasında yer aldı. Buna göre, millet bahçesi 326 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Bu bahçenin içinde millet kıraathanesi, büfeler, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, eğlence alanları, kafeteryalar, kütüphane, botanik bahçesi, uygulamalı bitki yetiştiriciliği eğitim alanı, spor tesisleri ile otopark alanları yer alacak.