10 yıldır İş Bankası Genel Müdürü olan Adnan Bali'nin istifa ettiği iddia edildi. Haberler üzerine bir açıklama yapan İş Bankası, istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

İş Bankası, Bali'nin istifa ettiği iddialarını yalanladı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin istifa ettiği iddia edildi. Bloomberg, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin 10 yıldan bu yana sürdürdüğü görevini bırakma kararı aldığını öne sürdü. İş Bankası ise bankanın Genel Müdürü Adnan Bali'nin istifa ettiğine yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, ''Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

ADNAN BALİ HAKKINDA

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. 1986'da Türkiye İş Bankası'na 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1994 yılına kadar 8 yıl boyunca bu görevde bulunmuştur. Daha sonra aynı bankada çeşitli pozisyonlarda müdürlük ve müdür yardımcılığı yapmış ve 2006 yılında genel müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Bu görevde 5 yıl kaldıktan sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince'nin yerine, 2011 yılında Genel Müdür olarak atanmıştır.