İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, genel müdürlük görevini mart ayında bırakacağını açıkladı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Görevimi martta bırakıyorum

Dün medyaya yansıyan istifa haberlerinin ardından bugün basın toplantısı düzenleyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, genel müdürlük görevini mart ayında bırakacağını açıkladı.

Mart ayına kadar İş Bankası Genel Müdürü olarak görevine devam edeceğini açıklayan Bali, "Uygun görülürse yönetim kurulunda göreve devam edeceğim. Bu toplantıyı dünkü haberler nedeniyle yapmış değiliz, önceden planladık" dedi.

Bali, "Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil. Bu kural işlemeseydi de görevimi bırakacaktım" diye konuştu.

"ASILSIZ" DENMİŞTİ

Dün Türkiye İş Bankası, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberlerin asılsız olduğunu duyurmuştu.

Türkiye İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, 'Çeşitli basın-yayın organlarında genel müdürümüz sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır.' denilmişti.

Açıklamada, Adnan Bali'nin görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin yarın düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacağı bildirilmişti.

***

ADNAN BALİ HAKKINDA

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun olmuştur. 1986'da Türkiye İş Bankası'na 1986 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1994 yılına kadar 8 yıl boyunca bu görevde bulunmuştur. Daha sonra aynı bankada çeşitli pozisyonlarda müdürlük ve müdür yardımcılığı yapmış ve 2006 yılında genel müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Bu görevde 5 yıl kaldıktan sonra Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Ersin Özince'nin yerine, 2011 yılında Genel Müdür olarak atanmıştır.