Berat Albayrak'ın istifası sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirileceği iddiası ortaya atılan İş Bankası Genel Müdürü Bali iddiaları yalanladı.

İş Bankası Genel Müdürü Bali'den bakanlık iddialarına ilişkin açıklama

Hükümete ve kendisine yönelik eleştirilere rağmen ekonominin ‘iyi gittiğini’ savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurmasının ardından Bali'nin bakanlık görevine getirileceği iddia edilmişti.

Bali Linkedin hesabında adına açılan sosyal medya hesaplarındaki açıklamaların doğru olmadığını, Linkedin'den başka sosyal medyada bir hesabı bulunmadığını belirtti. Bloomberg HT'ye konuşan Bali, söz konusu iddiaların gerçek olmadığını söyledi.

Bali ayrıca Linkedin'den yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Hazine ve Maliye Bakanı olduğuma dair sosyal medya üzerinden yayılan söylentiler gerçek dışıdır. Bu tür söylentilere itibar edilmemelidir"

is-bankasi-genel-muduru-bali-den-bakanlik-iddialarina-iliskin-aciklama-802737-1.

Adına açılan sosyal medya hesaplarındaki açıklamaların doğru olmadığını kaydeden Bali, Linkedin’den başka sosyal medyada bir hesabı bulunmadığını da belirtti.

is-bankasi-genel-muduru-bali-den-bakanlik-iddialarina-iliskin-aciklama-802738-1.

***

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam saatlerinde resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuştu..

Albayrak, gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Albayrak, bundan sonraki süreçte zamanını anne babası, eşi ve çocuklarını ayıracağını söylemişti.

Albayrak'ın Twitter hesabının da kapatıldığı görülmüştü. Bu durumdan yola çıkan bazı sosyal medya kullanıcıları, Albayrak'ın hesaplarının siber saldırıya uğramış olabileceği yorumunda bulunmuştu.

berat-albayrak-in-instagram-hesabindan-duyurdugu-istifasinin-kabul-edilip-edilmedigi-henuz-bilinmiyor-802717-1.