Sovyetler Birliği döneminde trafik polisi olan ve işini kaybettikten sonra kendini dine verip “Ben İsa Peygamber’in yeniden vücut bulmuş haliyim” diyerek kurduğu tarikata binlerce mürit toplayan Sergei Torop, düzenlenen büyük bir operasyonla gözaltına alındı.

“İsa Peygamber'in vücut bulmuş haliyim” diyen tarikat lideri gözaltına alındı

Rusya'da kendini “İsa Peygamber'in yeniden vücut bulmuş hali” olarak tanımlayan tarikat lideri Sergei Torop, Sibirya'da polisin düzenlediği büyük bir operasyonda gözaltına alındı.

Sibirya’nın derinliklerinde 30 yıldır faaliyet gösterdiği ifade edilen Torop’un, 2 yardımcısının da gözaltına alındığı belirtildi.

Rus yetkililer, müritleri arasında ‘Vizyoner’ adıyla bilinen 59 yaşındaki Torop hakkında, ‘yasa dışı dini bir örgüt kurmak’ suçundan dava açılacağını, tarikatın binlerce müridinden zorla para aldığını ve bu kişilere duygusal şiddet uyguladığını söyledi.

SOVYETLER ZAMANINDA TRAFİK POLİSİYDİ

Guardian’ın haberine göre, Sergei Torop’un hikâyesi, Sovyetlerin dağılma sürecinde başladı. O dönemde bir trafik polisi olan Torop, işini kaybettikten sonra kendi deyimiyle bir ‘uyanış’ yaşadı ve 1991’de Son Ahit adında bir kilise kurdu.

Torop, Krasnoyarsk bölgesinin derin bölgelerinde yürüttüğü faaliyetlerle, aralarında yabancıların da olduğu binlerce mürit topladı.

Tarikat lideri, 2002'de Guardian’a verdiği demeçte, kendisi için şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben Tanrı değilim. İsa'yı Tanrı olarak görmek de yanlıştır. Ben Tanrı'nın yaşayan kelamıyım. Tanrı söylemek istediği her şeyi benim üzerimden söyler.”