İşçi Filmleri Festivali, kapılarını 14’üncü kez açıyor

Atakum Belediyesi ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin 14.'sü Samsun'un Atakum ilçesinde 18-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Birbirinden önemli filmlerin seyirciyle buluşacağı festivalin ücretsiz olacağını dile getiren CHP'li Belediye Başkanı Cemil Deveci, festivalin başladığı günden itibaren gönüllü emeklerle yapıldığını söyledi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Atakum Belediyesi, Tez Koop İş Sendikası Samsu Tabip Odası, TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu, Halkevleri, Samsun Çevre Platformu, Samsun Sinema Topluluğu, KATİB ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi iş birliğiyle 14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 18-20 Ekim tarihlerinde Atakum’da sinemaseverlerle buluşuyor.

FESTİVALİN TEMASI ARKADAŞ ZEKAİ ÖZGER’DEN

Festival açılışı, 18 Ekim Cuma günü saat 19:00’da Atakum Yalı Kafe’de Erdal Bayrakoğlu konseri ve kısa film gösterimiyle başlıyor. Her yıl barış, özgürlük, direniş konulu temalara yer verilen festivalin bu yılki teması, Şair Arkadaş Zekai Özger’in Pencere şiirinin “Perdeyi aç, sesin sarsın dünyayı” dizesi oldu.

EMEK FESTİVALİ

Kadınların kamerasından yaşamı tarif etmenin, izleyicide önemli etkiler yaratacağına ve bakan ve gören kadının, baktığı ve gördüğü yere dikkat çekmek istenilen festivalde ‘Kadın Özel Gösterimi’ de yer alacak. Başladığı ilk günden beri sponsorsuz bir şekilde, gönüllü emek ile yapılan festivalin açılışında, izleyiciyle buluşacak ilk eser, yönetmenliğini Myriam Fougere’nin yaptığı feminist bir yol filmi olan “Feminista” olacak.

UMUT, PERDEYE TAŞINIYOR

14. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde umutsuzluğa karşı umudun perdeye taşındığı 8 uzun, 10 da kısa metraj filmin yer aldığını dile getiren Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Başladığı günden itibaren gönüllü bir şekilde yapılıyor. Gösterimler ücretsiz olacak. Halkımızı sanatla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. Filmler, Türk Tabipleri Birliği, Tez Koop İş Sendikası ve Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde izlenebilecek.