İşçiler 28 Kasım'da greve çıkmıştı: Gripin'de anlaşma sağlandı

Türkiye’de 1930’lu yıllardan beri üretim yapan ve ‘Her derde deva’ sloganını kullanan Gripin İlaç AŞ işyerinde başlayan grev anlaşmayla sonuçlandı.

Fabrikada yıllardır örgütlü olan Petrol-İş Sendikası, tarafların Petrol-İş genel merkez binasında bir araya gelerek anlaşmaya vardığını açıkladı.

Haziran ayından bu yana süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 28 Kasım'da greve çıkmıştı.

TOPLU SÖZLEŞMENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Varılan anlaşma sonucunda toplu sözleşmenin detayları belli oldu.

Toplu sözleşmeyle ilgili detayları açıklayan Petrol-İş Sendika Temsilcisi Ahmet Baranlı, "Toplu sözleşmedeki ücret yüzde 22. Ortalamaya vurduğunuz zaman, brüt olarak 672 liraya denk geliyor. İkinci yıl enflasyon artı bir puan, 6 aylık biriken farklarımızı da Ocak ayının 5'inde olmak üzere 4 taksitle alacağız. Emeklilikle ilgili bir protokolümüz vardı, bu yıl tekrar yeniledik. 10 günlük grev içerisinde sendikamızın, 1 ayda greve çıkan arkadaşlarımıza 700 TL bir ödemesi oluyor. Tüzük gereği ödenebilmesi içi 30 gün grevde olması gerekiyor ama biz buradaki şartları bildiğimiz için kişi başına 10 günlük 250 lira grev ödemesi yapacağız" diye konuştu.