AKP’li Erdoğan, neredeyse her iş cinayetini “Fıtrat” diye geçiştirip işçilerden oy istemeye devam ederken emekçiler ölümle burun buruna çalışıyor. Yetersiz önlemlerle baş başa bırakılan iki işçi daha yaşamını yitirdi.

İşçiler, ölümle baş başa bırakıldı

Emek Servisi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fıtrat” dediği iş cinayetlerine rağmen işçilerden oy istemeye devam ederken emekçiler ise çalışırken hayatını kaybetmeye devam ediyor. Kötü çalışma koşulları, yetersiz iş güvenliği önlemleri ve güvencesizlikle baş başa bırakılan iki işçi daha dün yaşamını yitirdi. AKP’nin 21 yıllık iş cinayetleri karnesi ise bol sıfırlı. Düzce’de Beyköy Organize Sanayi Bölgesi'nde perde üretimi yapan fabrikada çalışan Özbek kökenli mülteci işçi 20 yaşındaki Mashrabov Donıyor, perde dikim makinesine sıkıştı. Durumu fark edip makineyi durduran mesai arkadaşları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Gelen ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Donıyor, kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Yalova’daki Sefine Tersanesi’nde 5 Mayıs’ta alınmayan önlemlerle çıkan yangında ağır yaralanan işçi yaşam savaşını kaybetti. Evrensel’in haberine göre Sefine Tersanesi’ne bağlı AGS taşeron firmasında çalışan 30 yaşındaki İbrahim Çiftçi adlı işçi, 5 Mayıs günü Sefine tersanesinde yapım aşamasında oldukları geminin güverte tüneline girerek çalışırken tünelin yoğun bir duman alması sonrası çıkan yangında kendi imkânlarıyla güverteye çıktı. Vücudunda 4. derece yanıklar olan işçi, önce yoğun bakıma kaldırılırken dün yaşamını yitirdi. Daha önce de, inşaat sırasında yüksekten düşen 19 yaşındaki Yasin Demirdağ hayatını kaybetmişti. Sefine Tersanesi’nin kurucusu ise iktidara yakınlığı ile bilinen Kolin İnşaat. AKP’nin iktidarda olduğu 2002 yılından bu yana çok sayıda iş cinayeti ve iş kazası yaşanan ülkede, 30 binden fazla işçi, iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybetti. Yalnızca son dört günde ise en az 7 işçi iş cinayetleri sonucu öldürüldü.