Galataport şantiyesinde işten atılan ve tazminatları ödenmeyen 4 dev Yapı-İş Sendikası üyesinin başlattığı direniş, dokuzuncu gününde kazanımla sonuçlandı. Dev Yapı-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Galataport şantiyesinde devam eden eylemimiz firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma ile sonuçlanmıştır" denildi.

İşçiler tüm hak ve tazminatlarını alacak: Galataport işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

EMEK SERVİSİ

İstanbul Karaköy’de bulunan Galataport şantiyesinde işten atılan ve tazminatları ödenmeyen 4 dev Yapı-İş Sendikası üyesinin başlattığı direniş kazanımla sonuçlandı. İşçiler tüm hak ve tazminatlarını aldı.

Galataport şantiyesinde Dev Yapı-İş Sendikası’nda örgütlü 4 işçi ‘işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine uymadıkları’ bahanesiyle işten atıldı. İşçilere kıdem tazminatları ve hak edişleri verilmedi. İşçiler sendika öncülüğünde direnişe başladı. Direnişin 9’uncu gününde taşeron firmayla yapılan arabulucu görüşmeleri sonunda uzlaşma sağlandı. İşçiler tüm haklarını aldı.

Dev Yapı-İş Sendikası sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Galataport şantiyesinde devam eden eylemimiz firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma ile sonuçlanmıştır. dayanışma gösterenlere, emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.