DİSK Genel İş’e bağlı işçilerin Urla’daki arazisine iktidar tarafından el konulması protesto edildi. Genel İş Başkanı Çalışkan, acele kamulaştırma işleminin iptali için dava açacaklarını söyledi

İşçilerin arazisine el konulması protesto edildi

BirGün ANKARA

DİSK ve Genel-İş Sendikası’nın unutulmaz Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve arkadaşları tarafından 45 yıl önce işçilere tatil yeri yapmak üzere sendikaya kazandırılan İzmir Urla Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 61 dönümlük araziye iktidar tarafından el konulması protesto edildi.

Ankara’da eski Anayasa Mahkemesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bundan 40 yıl önce ülkemiz demokrasiyi ortadan kaldıran bir askeri darbe yaşadı. Hatırlayanlar olacaktır, önünde durduğumuz bu bina DİSK'in kullanacağı bir bina olacaktı. Bu bina 12 Eylül askeri yönetimince hedef alındı ve kamulaştırıldı. Bu tavır askeri yönetimin işçi sınıfına bakışını yansıtıyordu. Zamanın çok bir şeyi değiştirmediğini hep birlikte gözlemliyoruz” dedi.

DAVA AÇACAĞIZ

Henüz sendikalarına ve mağdur köylüye resmi olarak kamulaştırma kararının tebliğ edilmediğini belirten Çalışkan, şunları söyledi:

“Yapılan acele kamulaştırma işlemi de başka bir hukukluk. Yaptığımız araştırmaya göre bu şekilde 500’ün üstünde parselin oluşturduğu uzun bir kıyı alanı kamulaştırılıp özel kişi ve kuruluşlara uzun dönemli kiraya verilecektir. Bu arada bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınıp kamulaştırma kapsamı dışında tutulduğu bilgileri de gelmektedir. Takipçisi olacağız.

Biz işçi sınıfına ait bütün diğer değerler gibi bu konuda da mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Başta acele kamulaştırma işleminin iptali için dava açmak olmak üzere her türlü mücadeleyi yapacağız. Buradan iktidara sesleniyoruz. Bazı kişi ve gruplara menfaat sağlamaktan başka hiçbir anlamı ve amacı olmayan ve adına kamulaştırma denilen bu hukuksuz uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.