İktidarın ‘Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’ adı altında kıdem tazminatına yönelik değişikliğe karşı Türk-İş Alsancak’ta “Kıdem tazminatıma dokunma” temalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve halka el bildirileri dağıttı

İşçilerin kaybedecek bir şeyi kalmadı, kıdem tazminatı son kaledir!

ARDA ÖZARDA

İktidarın ‘Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası’ adı altında kıdem tazminatına yönelik değişikliğe karşı TÜRK-İŞ Alsancak’ta “Kıdem tazminatıma dokunma” temalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve halka el bildirileri dağıttı.

Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım kıdem tazminatının işçilerin son kalesi olduğunu ve kaybedecek başka bir şeylerinin kalmadığını aktardı. Yıldırım, “Değerli arkadaşlarımı sizinle bu yolda bu dava da beraber yürümekten onur duyuyorum iyi ki varsınız. Ben yaklaşık 40 yıldır farklı tarihlerde farklı isimlerle birikmiş ödemesi sonraya bırakılmış kıdem tazminatına göz dikiyorlar. Günümüz itibariyle de yine böyle bir saldırıya maruz kaldık. Tüm arkadaşlarımız şunun bilmeli işçilerin artık kaybedecek bir şeyi kalmadı. Kıdem tazminatı son kalemiz. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu düzenleme işçiler tarafından istenmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Bunlara itibar etmeyin, kıdem tazminatımıza sahip çıkalım” dedi.

‘ŞALTERLERİ İNDİRECEĞİZ, FABRİKALARI DURDURACAĞIZ’

Teksif İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy iktidarın kıdem tazminatına dokunmaya yeltenirse işçilerin yaptırımlar yapacağını söyledi. Aksoy, “Türkiye’de tüm çalışanlar kıdem tazminatı almalıdır. Eğer çalışanlarınızı düşünüyorsanız bu madde bizim için yeterlidir. Ama siz yandaşlara, candaşlara, müteahhitlere, talan edecek kişilere fon oluşturmak istiyorsanız. Biz buradan hayır diyoruz. Kıdem tazminatımıza sahip çıkacağız. Kıdem tazminatımıza dokunmaya kalkışırsanız şalterleri indireceğiz, fabrikaları durduracağız, alanları size dar edeceğiz. Biz sürekli eylemler yaparak, basın açıklamaları yaparak tüm işçi kardeşlerimize olayın ehemmiyetini anlatacağız” diye konuştu.