Atatürk Kültür Merkezi şantiyesinde mangal partisi düzenlendi. Tepki çeken olayın ardından konuya ilişkin açıklama yapan yapan İnşaat-Sen ise, “Koronalı mangal partisi düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir” dedi.

İşçilerin sağlığı patronların umurunda değil: AKM şantiyesinde koronalı mangal partisi

Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) şantiyesinde mangal partisi düzenlendi. Şantiyede düzenlenen mangal partisi salgına adeta davetiye çıkardı.

7 Aralık Pazartesi günü Sembol İnşaat yöneticileri önlemleri ve uyarıları hiçe sayarak şantiye inşaatında mangal yaktı. Şantiye yöneticilerinin hiçbir önlem almadan düzenlediği etkinlikte mangal başında uzun kuyruklar oluştu. Salgında çalıştırılarak virüs tehdidiyle baş başa bırakılan işçilerin sağlıkları bir kez daha tehlikeye atıldı.

Öte yandan AKM inşaatı koronavirüs denetimlerinin en sıkı biçimde yapıldığı Taksim Meydanı’nda bulunuyor. Önlemlerin çok sık olduğu Taksim Meydanı’nın hemen yanındaki AKM şantiyesindeki durum ise yetkililer tarafından görmezden geliniyor.

AKM şantiyesinde çalışan işçilerin sağlığı patronların umurunda değil. En son 100 kişilik yemekhaneye 500 işçiyi sığdırmaya çalışan AKM yetkilileri bu seferde “mangal partisi” yaparak işçilerin hayatını hiçe saydı. Sendika üyelerimizin ulaştırdığı görüntülerde önlemsizlik nedir, işte görülüyor. AKM yönetiminin işçi arkadaşlarımızın hayatını hiçe sayan, dayatma düzenine izin vermeyeceğiz.

iscilerin-sagligi-patronlarin-umurunda-degil-akm-santiyesinde-koronali-mangal-partisi-814686-1.

İNŞAAT-SEN: SEMBOL İNŞAAT TEDBİRSİZLİĞİNİN, CİDDİYETSİZLİĞİNİN CEZASINI ÇEKMELİDİR

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan İnşaat-Sen ise, “Koronalı mangal partisi düzenleyen Sembol İnşaat tedbirsizliğinin, ciddiyetsizliğinin cezasını çekmelidir” dedi.

“Daha 2 ay önce 100 kişilik yemekhaneye 500 işçi doldurmaya çalıştılar” denilen açıklama, “Yetmedi. Şimdi açık açık işçilerin sağlığını ve hayatını yeniden tehlikeye atıyorlar. Koronavirüs hızla yayılıyor. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Göstermelik, yetersiz önlemlerle esnafa, yurttaşa cezalar kesiliyor. Televizyonlar her gün yasakları ihlal eden kişilere, partiler düzenleyenlere kesilen cezaları haber yapıyor” şeklinde devam etti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Parti düzenlemek sadece belirli alanlarda mı yasak? Toplanmak, toplu durmak sadece İstiklal Caddesi’nde mi yasak? Taksim'in ortasındaki AKM şantiyesinde mangal partisi yaparak işçilerin hayatlarını tehlikeye atan ve kuralları çiğneyen Sembol İnşaat firması hakkında da derhal işlem yapılmalıdır.

Eğer yetkililer görmüyorsa biz gösteriyoruz. Yayınladığımız videonun, fotoğrafların çekildiği şantiyenin en fazla 100 metre ilerisinde her gün onlarca kişiye ceza yazıyorlar.

Koskoca İstiklal Caddesi’ne bile sadece 7.000 kişinin alındığı bu süreçte bir şantiyeden neredeyse 1000 işçinin yan yana çalıştırılmasına göz yumuyorlar. Üstelik her türlü etkinliğin yasaklandığı, ertelendiği bir zamanda Sembol İnşaat yetkilileri “mangal partisi” düzenleyebiliyor.

İşçilerin, üyelerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Kamu görevlilerinin de görevi, toplum sağlığını korumaktır. Görevinizi yerine getirin ve Sembol İnşaat firması hakkında gerekli işlemleri başlatın.”