DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Kadıköy Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. Sendika, belediye binası girişine grev kararı astı.

İşçilerin talepleri karşılanmıyor: Kadıköy Belediyesi'ne grev kararı asıldı

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Kadıköy Belediyesi ile 2 bin 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamadı. Bunun üzerine sendika bugün, belediye binası girişine grev kararı astı.

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1. Şube Başkanı Murat Aydoğan, yaptığı açıklamada yaklaşık 3,5 aydır devam eden toplu sözleşme sürecinde Kadıköy Belediyesi ile görüştüklerini dile getirerek, maddi konularda henüz istedikleri oranda bir ilerleme katedemediklerini belirtti.

Aydoğan, "Ailemizin, ülkemizin geleceği çocuklarımızın, bırakın özel ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığımız bu ortamda, bu koşullarda bir bilinmezliğe imza atmamızı bizden kimse beklemesin" diye konuştu.

Greve hazırlanırken görüşmelere de açık olduklarının altını çizen Aydoğan, "Zaten önemli olan grev süreci başlamadan taleplerimizi masada kabul ettirmek. Ama bu emeğimizi, mesleki yeterliklerimizin hakkını masada bırakacağımız anlamına da gelmiyor. Şimdi buraya grev sürecini başlatacak ilanımızı asıyoruz. Bugünden sonra her üye arkadaşım, iş yerlerimizde ilmek ilmek grevi örgütlemeli ve mücadeleden uzak durmamalıdır" ifadelerini kullandı..