Ankara-Niğde otoyolu projesinde çalışan 35 işçi 2 yıldır içerde kalan maaşlarını alamıyor. Geçiş ücreti 115 lira olan otoyolda işçilerin bir aydan 7 aylığa kadar maaş alacakları olduğu ortaya çıktı.

İşçiye iki yıldır maaş vermiyorlar

EMEK SERVİSİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ERG Şirketler Grubu’na yaptırdığı Ankara-Niğde Otoyolu projesinde çalışan işçilere 2 yıldır alacakları ödenmiyor. Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan işçiler, 2 yıldır içeride kalan maaşlarını alamadıklarını ve 35 işçinin mağdur edildiğini belirttiler.

ERG Şirketler Grubu’ndan, her biri farklı tutarlarda olmak üzere 1 aylıktan 7 aylığa kadar maaş alacaklarının olduğunu ifade eden işçiler, sigorta giriş-çıkışlarının da kendilerinden habersiz gerçekleştirildiğini ve kıdem tazminatlarının da bu yolla ellerinden alındığını vurguladı. Bağlı çalıştıkları proje müdürünün kendilerine güvence verdiğini ancak süreç içerisinde karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten işçiler, bir süre sigorta ücretleri yatırılmadan çalıştırıldıklarını ekledi.

GEÇİŞ ÜCRETİ 115 LİRA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış töreninde bu otoyol ile yıllık 1 milyar 628 milyon TL tasarruf sağlanacağını söylemişti. Artvin Deriner Barajı’nı da inşa eden ERG Şirketler Grubu 15 yıl 4 ay boyunca yolu işletecek. Yolun üç kesimde de farklı araç garantileri verildi. Eylül ayında açılan Ankara-Niğde otoyolunun geçiş ücreti yolun 2’inci kesiminin de açılmasıyla 115,50 lirayı bulacak. Toplam uzunluğu 330 kilometre olan yolun 1’inci kesimini kullanan bir binek araç Ankara Haymana Alın Gişesi’nden girerek Ankara ŞerefliKoçhisar Acıkuyu gişesinden çıktığında 48 TL ödeyecek.

Otoyolun 3’üncü kesimi kullanıldığında ise Aksaray Alayhan gişesinden giren bir binek araç Niğde Alın gişesinden çıkacak ve ödeyeceği rakam 25,50 TL olacak. Otoyolun 2. kesimi ise henüz açılmadı. Eğer onaylanırsa Ankara Alın gişesinden giriş yapan ve Niğde Alın gişesinden çıkan 1’inci sınıf binek araç için 115,50 TL ödenecek.