İstinye Üniversitesi’nin Kod 29’la görevine son verdiği akademisyen Gülçiçek Dere işe iade davasını kazandı. Konuya ilişkin Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi ve Birlik Sendikasınca yapılan açıklamada mücadele mesajları verildi. Gülçiçek Dere de "Birlikte güçlüyüz bunu unutmasınlar" diye konuştu.

İşe iade davasını kazanan akademisyen Gülçiçek Dere: Birlikte güçlüyüz bunu unutmasınlar

Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi (VÜDAM) ve Birlik Sendikası İstinye Üniversitesi’ne karşı açtığı işe iade davasını kazanan Öğretim Görevlisi Gülçiçek Dere ile birlikte İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü önüne basın açıklaması gerçekleştirdi.

VÜDAM tarafından yapılan açıklama şunlar denildi: “Gülçiçek Hocamızın yaşadığı süreç kod29 ile patronların nasıl kayırıldığı ve eğitimcilerin, çalışanların emeğinin nasıl değersizleştirildiğini de ortaya koyuyor. İstinye Üniversitesi’ne karşı açtığı dava 1 yıl, 1 ay sonra sonuçlanmış bulunuyor. Pazartesi günü Gülçiçek hocamız işbaşı yapıyor. İstinye Üniversitesi mahkeme kararı gereği işten çıkarıldığı günden bugüne kadar çalışmadığı her günün ücretini ödemek zorundadır. Kendisini eski görevine iade etmek zorundadır. Gülçiçek hocamız eskisi gibi görevine devam edecek, mücadelemiz büyüyecek. Artık hiçbir akademisyen yalnız değildir.”

Birlik Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise “Türkiye’de üniversitelerin patronlar için bir çıkar kapısı haline geldiğini görüyoruz. Vakıf üniversitesi patronları çalışanlarının emeğine göz koyuyor, yasal yükümlülüklerini bile yerine getirmiyor. Vakıf üniversitelerinde çalışan emekçiler yalnız değildir. Gülçiçek Dere’nin mücadelesi hepimize örnek olsun” denildi.

Gülçiçek Dere ise şunları aktardı: “Bugün burada beni desteğe gelen ve çalıştığı için gelemeyen tüm güzel insanlarla işten çıkarıldıktan sonraki süreçte tanıştım. Eskiden tek başıma mücadele ettiğim durumlarla bundan sonra birlikte mücadele edeceğimizi biliyorum. Ve bu bana daha da fazla güç veriyor. Fakat ben burada kazanılmış bir dava ile sadece bir örnek olarak bulunuyorum. Son zamanlarda Nişantaşı Üniversitesi’nde işten çıkarılan, öncesinde Doğuş Üniversitesinde, Maltepe Üniversitesinde ve diğer tüm vakıf üniversitelerinde işten çıkarılan arkadaşlarımızın mücadelesinde de hep birlikte destek olacağımızı çok iyi biliyorum. Yaşanılan bu kötü olaylar ve hak mücadelesi bizi bir araya getirdi. Pazartesi günü arkanızda gördüğünüz binada işbaşı yapacağım. Meslektaşlarım, dayanışmanın önemini kavrasınlar bir an önce. Birlikte güçlüyüz, bunu unutmasınlar.”