'IŞİD'den daha tehlikeli' ilan edilen PYD hakkında bu kez suikast iddiası

AKP’ye en yakın gazetelerden Sabah, “PYD DAEŞ’ten daha tehlikeli” manşetinin ardından bu kez de PYD’nin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar Belediye Başkanı'na suikast düzenlemeye çalıştığını iddia etti.

Haberde, Ceylanpınar’ın AKP’li Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya yönelik geçtiğimiz senenin Haziran ayında planlandığı belirtilen suikast girişiminin, saldırıyı düzenleyeceği iddia edilen şahsın yakalanması üzerine “son anda önlendiği” öne sürüldü.

Haberde yine PYD'li olduğu iddia edilen Keleş Ç.’nin tutuklandıktan sonra ifadesinde "Bombayı başkanın aracına tamircide yerleştirecektik. 25 bin dolar alacaktım" diyerek suikast girişimini de itiraf ettiği yazıldı.

DAHA DÜN ‘IŞİD’DEN TEHLİKELİ’ İLAN ETMİŞTİ
Sabah’ın suikast iddiasının, “Ankara kaynaklarına” dayandırılarak PYD’nin, sayısız katliamlarda bulunan cihatçı IŞİD’den dahi daha tehlikeli ilan edildiği haberden sadece bir gün sonra yayımlanması ise dikkat çekti. Dünkü haberde Ankara’daki bazı “askeri kaynakların” PYD’nin daha kalıcı olacağı için IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu savunduğu iddia edilmişti.Bu haber de YPG güçlerinin Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad'da IŞİD'i püskürmtesinin hemen sonrasında yayımlanmıştı.Sabah'ın yanı sıra, beş yandaş gazete daha PYD'yi manşetlerinden hedef almıştı.

IŞİD’in katliamlarına çok ses çıkarmayan Sabah bugün ayrıca PYD’nin Haseke çevresinde “katliam” yaptığını da ileri sürdü. Haberde ayrıca Suriyeli bir aktivistin sözlerine dayandırılarak, PYD’nin “Esad rejimiyle işbirliği yaptığı, ABD öncülüğündeki koalisyonun sopası haline geldiği” ifadelerine yer verildi.

AKP'nin IŞİD sevgisi damarda durmadı, manşetlere yansıdı!