Radikal İslamcı militanlar şerri ve askeri devreden oluşan iki ayrı bölümde eğitiliyor. IŞİD'in teorik dersleri her gün aynı şekilde devam ederken, sadece cuma günlerinin boş geçildiği görülüyor

IŞİD’in ders programı!

ERK ACARER erkacarer@birgun.net @eacarer

IŞİD'in ders programı ve eğitim aktiviteleri Ankara 10 Ekim Gar Katliamı İddianamesi'ne de girdi. Kendisini polisin yaptığı operasyon sırasında vücuduna sardığı bombalarla patlatan sözde IŞİD Antep Emiri Yunus Durmaz'ın evinden çıkan 'Konstantinapolis Askeri Eğitim Kampı.docx' adlı belgede eğitime ilişkin bilgiler yer alıyor. IŞİD'in Kuran ve din üzerine teorik eğitiminin yanı sıra savaş stratejilerine ilişkin pratik eğitimi de detaylara yansıyor. İlhami Balı'ya bağlı olarak çalışan ve iddianemede iki numaralı şüpheli olarak yer alan Deniz Büyükçebi de derslere katılıyor.

Şerri devre
Belgede, Şerri eğitim olarak kodlanan teorik dersler ve Kuran Eğitimi'nde okunacak kitaplar şöyle sıralanıyor: Akide-Tevhid risaleleri, Nefis Teskiyesi: Muhammed Salih Müneccid, Fıkıh, İslam Tarihi: Emevilerden başlanacak (Osmanlı'ya kadar olan kısım.)

Bu derslerin, Ebu Enes kod isimli Deniz Büyükçebi ve Abdülmuid kod isimli Muhammet Cengiz Dayan isimli şahıs tarafından verileceği belirtiliyor.


Askeri devre
Belgede şerri devrenin 30 gün süreceği ardından da iki ay devam edecek askeri eğitimlere geçileceği anlatılıyor. Askeri eğitim programında verilecek eğitimler ise şöyle sıralanıyor: "Hafif ve ağır silahların eğitimini vermek, gerilla eğitimi, şehirde barınma ve şehir savaşının öğretilmesi, mayın dersleri verme, tarassut eğitimi (gözleme), kamuflaj, yaralı çıkarma ve ribat (örgütün elindeki müstahkem binalara yönelik eğitim).
IŞİD militanlarına araç eğitimlerinin yanı sıra suikast eğitimi ve esir alınma durumunda bundan kurtulmaya yönelik pratik eğitimler de veriliyor.

'Amaç ümmete hayırlı gençler yetiştirmek'
IŞİD, Konstantin Eğitim Kampı'ndaki hedefinden şu şekilde söz ediyor: "Öncelikle Allah Rasulu'nun övdüğü ordudan olmak. Bununla beraber ümmete faydalı ve hayırlı gençler yetiştirip İslam sancağını birçok bölgede olmakla beraber kendi beldemizde dalgalandırmaktır.Bu eğitimden geçen gençler, yukarıda belirttiğimiz birçok şeyi öğrenecekler inşAllah."

Teorik ders programı
IŞİD'in bir ay devam eden teorik dersleri her gün aynı şekilde devam ederken, sadece Cuma günlerinin boş geçildiği anlaşılıyor. Çünkü çizelgede "Cumalar temizliğe ayrılmıştır" deniyor.


***

İşte o dini eğitim programı:

■ Sabah namazından sonra- 15 dakika zikir
■ Kuran halkası
■ 6:45- Spor
■ 10:00- Akide dersi
■ 10:45-Dinlenme
■ 11:30- İslam Tarihi
■ 12:30- Öğle Namazı

Arada Dinlenme
■ 15:30- Fıkıh Dersi
■ 16:30- Dinlenme
■ 17:30- Akşam Namazı
■ 19:30- Yatsı Namazı
■ 20:00-Gece Dersi


***

ESRARRÜL mücahidin: haberleşme programı

Sözde IŞİD Antep Emiri Yunus Durmaz’ın evinde çıkan belgelerden biri de ‘terör örgütü’ üyesi Şamil kod adlı Zana Alkan’la ilgili.
Suriye’deki çatışmalarda yaralanan Alkan’ın, Antep’te geldiği anlaşılıyor. Onunla ilgili ilginç bir bilgi de örgüt üyelerince kullanılan haberleşme programıyla ilgili. Alkan’ın haberleşmede kullanılan ‘Esrarrülmücahidin’ programını diğer örgüt üyelerine öğretmekle görevli olduğu, tutanaklara yansıyan bilgiler arasında.