ABD vatandaşı Allison Fluke-Ekren, IŞİD'in sadece kadınlardan oluşan bir taburunun lideri olma ve ABD'de saldırı planlama suçlamalarıyla yakalanarak FBI'a teslim edildi.

IŞİD'in kadın taburunun ABD'li komutanı yakalandı

IŞİD'in sadece kadınlardan oluşan bir taburunun komutanı olduğu belirtilen ABD vatandaşı Allison Fluke-Ekren'in Suriye'de yakalanıp FBI'a teslim edildiği açıklandı. 42 yaşındaki Fluke-Ekren'in, yabancı bir terör örgütüne destek verme suçlamasıyla ABD'de yargılanacağı belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, aslen Kansaslı olan Fluke-Ekren, Suriye'nin Rakka vilayetinde IŞİD militanlarının eşlerinden oluşan 'Katibe Nusaybah' adlı tabura liderlik etmekle suçlanıyor. Kadının, 2016'dan itibaren Suriye'de kadın ve çocukları Kalaşnikof ve intihar yeleği kullanmayı öğrettiği belirtiliyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Fluke-Ekren aynı zamanda, IŞİD'in ABD'de bir üniversite kampusüne saldırması için militan toplamaya çalışmakla ve bir alışveriş merkezinin garajına patlayıcı yüklü bir araçla düzenlenecek bir saldırı planlamakla suçlanıyor.

Fluke-Ekren'in cuma günü ABD'ye götürüldüğü, 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. Davadaki görgü tanıklarından birinin, Fluke-Ekren'in 2-6 yaşında olduğu sırada elinde makineli tüfekle görüntülenen bir çocuğu olduğu aktarıldı.