10 Ekim Ankara Katliamı’nın davasına gelen IŞİD’in ‘medya bakanlığı’ çalışanı Ömer Yetek’in ifadesine göre saldırıyı Ebu Zeyneb gerçekleştirdi. MİT ise Ebu Zeyneb’in saldırıyla ilişkisi olmadığını iddia etmişti.

IŞİD’in ‘medya bakanlığı’ çalışanı MİT’i yalanladı: Gar Katliamı’nı Ebu Zeyneb yaptı

Ankara’da 10 Ekim 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen Gar Katliamı davası dosyasına IŞİD’in ‘medya bakanlığı’ çalışanı Ömer Yetek’in ifadesi girdi. IŞİD’in Türkiye’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin önemli bilgiler veren Yetek, Ankara Gar Katliamı’nı Ebu Zeyneb’in gerçekleştirdiğini söyledi.

MİT: İLİŞKİSİ YOK

Erman Ekici’nin insanlığa karşı suçtan yargılandığı ve 16 firari sanık yönünden Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava dosyasına Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gönderilen belgede ise firari sanık Ebu Zeyneb’in katliamla ilişkisi bulunamadığı iddia edilmişti. Belgede firari sanık Ebu Zeyneb kod adlı Ahmet Güneş olduğu belirtilmişti. Ebu zeyneb’in IŞİD ile ilişkisi bulunduğu aktarılmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 2018 yılında yakalanan IŞİD’in ‘medya bakanlığı’ çalışanı Ömer Yetek’in 20 Ocak 2018 tarihli ifadesini, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Yetek’in ifadesiyle ortaya çıkan bilgiler şöyle: “Saldırıları yapanlar Antepli Cengiz’in ketibesindendi (bölük). 10 Ekim saldırısını Ebu Zeyneb yaptırdı, IŞİD üstlenmedi. 10 Ekim saldırısındaki ikinci bombacı Mısırlıydı.” Polis, Yetek’e, IŞİD’in Sedet Peker ve bir milletvekiline suikast yapacağı yönündeki istihbaratı da sordu. Yetek, bu konularda bilgisi olmadığını söyledi. Yetek, ifadesinde, 2 Türk askerinin yakıldığı görüntülerde yer alan İlyas Aydın, Ebu Hanzala kod isimli Halis Bayancuk, Ebu Ubeyde isimli İsmail Aydın ile IŞİD üzerine konuşmalar yaptıklarını; İlyas Aydın’la beraber IŞİD’in sınır emiri İlhami Balı aracılığıyla Suriye’ye geçtiklerini ve 2014 yılında IŞİD’e katıldıklarını anlattı.

isid-in-medya-bakanligi-calisani-mit-i-yalanladi-gar-katliami-ni-ebu-zeyneb-yapti-921614-1.
Ömer Yetek (sağda)



Yetek, İlyas Aydın’ın ketibe (bölük) kurma görevi istediğini, ancak bu görevin Antepli Ebu Abdul Muin kod adlı Cengiz’e verildiği söyleyerek, IŞİD’in Suruç saldırısını gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz’ün hangi ketibeden olduğunu şöyle anlattı: “Bu şahıs (Cengiz) 2016 yılında Türkiye’de cezaevindeydi. Türkiye’den gelen Türklerin neredeyse yüzde 90’ı bu ketibedeydi. 2015-2016 yılındaki eylemlerin eylemcileri, bu ketibe içinden seçilen kişilerdir. Antep’te bir düğüne yapılan saldırının Ebu Esved ile birlikte aynı ketibeden bir kişinin daha eylem yapmak için Türkiye’ye girdiğini fakat ne amaçla olduğunu bilmediğim sebepten eylem yapmadığını duydum. Suruç olayındaki eylemcilerden Abdurrahma Alagöz de bu ketibedendi. Yine Beyoğlu, Ankara Tren Garı, Sultanahmet saldırılarının da eylemcilerinin bu ketibeden olduğunu biliyorum.” Yetek, IŞİD’ın HDP’nin Diyarbakır Mitingi, Suruç, Ankara Tren Garı ile Antep düğün saldırılarının izinsiz olarak gerçekleştirildiğini belirterek 10 Ekim saldırısı hakkında ikinci bombacının kimliğini tespit edecek bilgileri şöyle verdi: “Bu eylem, yine dış istihbarat biriminden dönemin sorumlusu Ebu Zeynep Halebi tarafından izinsiz olarak yapıldı. Eylemcilerden birisi, Mısırlı bir örgüt mensubu olduğunu, diğerinin ise Türk bir eylemci (Yunus Emre Alağöz) olduğunu biliyorum. Ebu Muhammed Furkan, eylemlerin Ebu Zeynep Halebi tarafından yaptırıldığını söylemişti.”

ACİL DURUMLAR İÇİN YELEK!

Yetek, IŞİD’in Gaziantep sorumlusu olarak bilinen ve Antep’te, Türkiye’deki saldırıları organize eden Abullatif Efe kod isimli Yunus Durmaz’ın IŞİD’in dış istihbarat birimi çalışanı olduğunu kaydetti. Yetek, “Dış istihbarat biriminde çalışan herkes ve üst düzey yetkililer, her zaman yanlarında canlı bomba yeleği bulundururlar” dedi. Yetek, Türkiye’de hilafet sistemi istediğini de söyledi.

ANKA