IŞİD’in savaştırdığı çocuklar teşhis edildi

HABER MERKEZİ

IŞİD’in ‘canlı bomba hücresi’ olarak bilinen Adıyaman hücresinin yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova, IŞİD’in çocuk savaşçılarını teşhis etti. Mammadova, yaşları 6 ila 16 arasında değişen çocuklar hakkında bilgi verirken bu çocukların silah eğitimi aldığını ve Kalaşnikof marka silah taşıdığını açıkladı. Mammadova, 14 yaşındaki Yahya isimli çocuk ile 13 yaşındaki bir kızın evlendirildiğini söyledi.

Anka’da yer alan habere göre Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarını gerçekleştiren canlı bombaların çıktığı Adıyaman hücresinin yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın, IŞİD’e katıldıktan sonra adını Hacer olarak değiştiren Azeri kökenli eşi Ulkar Mammadova, Gaziantep Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde alınan ifadesinde 114 IŞİD üyesiyle ilgili bilgi verdi. Mammadova, 34’ü kadın olmak üzere 60 örgüt üyesini teşhis etti. Mammadova’nın teşhis ettiği kişiler arasında IŞİD’li çocuklar da yer aldı.

Mammadova, 14 yaşındaki Yahya’nın 13 yaşında bir kadın ile evlendirildiğini söyleyerek Yahya’ya ilişkin, “DEAŞ terör örgütü tarafından musaker (askeri) eğitimi almıştır. DEAŞ terör örgütü tarafından Ribad (nöbet) görevi verilmiştir. Genellikle DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan Afgani kıyafetini giyiyordu. Bu şahsın 13 yaşında bir kadınla evlendiğini ve 2019 yılında uçak bombalaması sonucu eşi ve eşinin ailesi ile birlikte vefat ettiklerini duymuştum” dedi.