IŞİD, Suriye’de 3 bin 500'e yakın militanının bulunduğu cezaevine saldırdı. Saldırı sonucunda 16 IŞD’li ölürken, 18 Kürt güvenlik gücü de yaşamını yitirdi.

IŞİD militanlarının tutulduğu cezaevine saldırdı: 16 IŞİD’li, 18 Kürt güvenlik görevlisi öldürüldü

Suriye'nin kuzeydoğusundaki bir hapishaneye IŞİD militanlarınca düzenlenen saldırıda en az 18 Kürt güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. DW Türkçe’nin aktardığı habere göre; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıyla ilgili cuma günü yaptığı açıklamada, çıkan çatışmada en az 16 IŞİD militanın da öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Suriye Demokratik Güçleri, saldırı sonrası hapishaneden kaçan 89 paralı askerin kısa süre sonra yeniden ele geçirildiğini bildirdi. Cezaevi civarındaki çatışmalar cuma günü de devam etti.

IŞİD perşembe akşamı tutuklu militanlarını serbest bırakmak amacıyla Haseke şehrinde bulunan Gvajran hapishanesine saldırmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, söz konusu cezaevinde aralarında üst düzey yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 3 bin 500 IŞİD militanının bulunduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, "IŞİD militanları tarafından ikinci kitlesel kaçış girişiminde" bulunulduğu belirtilirken, bu eylemin örgütün Suriye ve Irak'ta askeri olarak büyük ölçüde çökertildiği 2019 yılından bu yana düzenlediği en büyük saldırı olduğu vurgulandı.

Gözlemevi, saldırıda hayatını kaybeden Kürtlerin resmi olarak Suriye Demokratik Güçleri mensubu olmadıklarını duyurdu.