IŞİD başkenti olarak nitelendirilen Rakka'dan kaçmaya çalışıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye Demokratik Güçleri'nin kente saldırıyı durdurduğunu IŞİD üyelerinin Rakka'nın güneyinden konvoylar halinde kaçmaya çalıştığını duyurdu

IŞİD Rakka'dan konvoylarla kaçıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri'nin kenti boşaltmaları için IŞİD'e koridor açmak için örgütle anlaşma sağladığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı IŞİD'in Rakka'dan konvoylar halinde kaçmaya çalıştığını da açıkladı.

Suriye Demokratik Güçleri'nin kente ilerleyişini durdurduğunu belirten bakanlık, bu durumun cihatçıların kentten ayrılmasına fırsat verdiğini öne sürdü. Rakka'nın kuzeyinin tamamen kapatıldığını belirten Ruslar, cihatçıların son bir haftada 3 konvoyla kentten kaçmaya çalıştığını bildirdi.

Palmira'ya gitmeye çalışan IŞİD'lileri hedef alan hava operasyonlarında 36 otomobil, 17 silahlı kamyonet ve 8 yakıt tankerinin imha edildiği açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı IŞİD'in kenti terk ederek Hama ya da Humus'a gitmelerine engel olunacağını vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD ile anlaştığını ve Palmira'ya güvenli bir koridor açtığını söylemişti. Suriye Demokratik Güçleri ise bu iddiayı reddediyor.