İSİG Meclisi: Çalışırken ölmek istemiyoruz!

HABER MERKEZİ

Sakarya’da bir dizi ihmal ve denetimsizlik sonucu peş peşe yaşanan, 7 işçi ile 3 askerin can verdiği patlamalar protesto edildi. Sakarya İSİG Meclisi Girişimi tarafından düzenlenen eylemde, “Çalışırken ölmek istemiyoruz! Gerçek sorumlular yargılanmadığı sürece iş cinayetleri son bulmayacak” dendi.

AKM önünde yapılan açıklamada konuşan Makina Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Salim Aydın, “Adeta seri bir cinayet gibi 6 gün içinde ardı ardına yaşanan patlamalar 10 insanımızın ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden oldu” dedi.

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın ilgili tüzüğe uygun olmadığı halde 2007 yılında açıldığına dikkat çeken Aydın, “Bu fabrikanın çalışmasına kim neden izin verdi? Daha önce yaşanan patlamalar sonrasında bu işletmenin faaliyetleri neden durdurulmadı? Kalan patlayıcı maddeler neden 30 km uzaklıktaki bir alana taşındı? Neden ayrıntılı risk değerlendirmesi yapılmadı?” diye sordu. Aydın, soruşturmanın şeffaflıkla yürütülmesini, tüm sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.