Yüksel'de 337. gününde devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine polis saldırdı. Saldırıda Erkan Baş ve Veli Saçılık'ın yüzüne biber gazı sıkıldı.

'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde yakın mesafeden biber gazı sıkıldı

Yüksel'de 337'nci gününde devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eylemine yine polis saldırdı. Eyleme destek için gelen Erkan Baş ile Veli Saçılık’ın yüzüne kısa mesafeden biber gazı sıkıldı. Saçılık daha sonra darbedildi.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın açlık grevi 217. gününde devam ediyor. Numune Hastanesi yoğun bakım servisinden alınan Gülmen, açlık grevini hastanenin tutuklular koğuşunda sürdürüyor. Gülmen ve Özakça'nın taleplerine sahip çıkan yurttaşlar tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 337. gününde yine polis saldırısı ile devam etti.

ERKAN BAŞ VE VELİ SAÇILIK'IN YÜZÜNE KISA MESAFEDEN BİBER GAZI SIKILDI

Evrensel'in haberine göre, polis, Yüksel eylemine katılan Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş ile Yüksel eylemlerinin simge ismi Veli Saçılık’ın yüzüne biber gazı sıktı. Polis daha sonra Veli Saçılık’ı yere düşürüp darbetti.

POLİS AMİRİ: GÖRÜNTÜ ÇEKENLERE DE SIKIN

Polis, ayrıca olay yerinde görüntü alan gazetecileri de hedef aldı. Polis amiri diğer polislere seslenerek, “Görüntü çekenlere de sıkın” talimatı verdi. Bunu üzerine polisler, olayı takip eden gazetecilere biber gazı sıkarak plastik mermi ile ateş etti.