Mersin'de dış cephe boyası yaptığı sırada iskele halatının kopması sonucu havada asılı kalan işçi, emniyet kemeri ile güvenlik önlemi aldığı için kurtuldu.

İskele halatı koptu, işçi emniyet kemeri sayesinde kurtuldu

Yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için iş cinayetleri her geçen gün artarken, işçi güvenliğinin alınmasının önemini gözler önüne seren bir kaza meydana geldi. Mersin'de bir binanın dış cephesini boyayan işçi, iskele halatının kopması sonucu emniyet kemeriyle havada asılı kaldı. Güvenlik önlemi sayesinde yere düşmekten kurtulan işçiyi itfaiyeciler kurtardı.

Sabah saatlerinde merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi civarındaki bir apartmanın dış cephesini boyamak için iskeleye çıkan bir işçi, büyük tehlike atlattı. İskeleyi taşıyan 2 tel halattan biri, aniden koptu. Taktığı emniyet kemeri sayesinde iskeleden düşüp beton zemine çakılmaktan kurtulan işçi, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yere indirilip tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

DHA'da yer alan habere göre ismi açıklanmayan işçinin iskelede asılı kaldığı anlar, sosyal medya kullanıcısı Besim Askay tarafından fotoğraflanıp 'İskele koptu, adam yukarıda asılı kaldı' notu ile paylaşıldı.

Yaşanan olay, güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi