Diyarbakır'da metruk bir evde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez'in usturayla öldürüldüğü ortaya çıktı. Küçük çocuğun tırnak arasından alınan DNA örnekleri de incelenmek üzere laboratuvara gönderildi

İşkence edilmiş halde bulunan 8 yaşındaki Muhammed, usturayla öldürülmüş

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kaybolduktan sonra harabe bir evde işkence edilmiş halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed Veli Dümez’in usturayla öldürüldüğü belirlendi. Muhammed'in tırnak arasında bulunan DNA örnekleri inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi.

Muhammed'in ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında özel ekip görevlendirildi. Muhammed'in ölümünü araştıran özel ekip, yeni bulgulara ulaştı. Soruşturmada Muhammed'in usturayla yüzü, vücudunun değişik yerleri ve boğazının kesildiği belirlendi. Otopside tırnakları arasında DNA örnekleri bulundu. Örnekler kriminal laboratuvara mukayese için gönderildi.

Jandarma tarafından yürütülen ve özel bir ekibin oluşturulduğu soruşturmada katil veya katillerin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

22 Ocak Çarşamba günü Dümez Ailesi, çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başlamıştı. Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulunmuş, yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Cinayetle ilgili bazı ev ve işyerlerinde arama yapılmış, çok sayıda kişinin de ifadesine başvurulmuştu. Muhammed Veli Dümez'in dayısı ve halasının da olduğu 3 kişi gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.

DHA