Google Play Store
App Store

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin TBMM grup toplantısında dile getirdiği "PKK’lilerin cesetlerine işkence yapıldığı" iddiasıyla

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin TBMM grup toplantısında dile getirdiği "PKK’lilerin cesetlerine işkence yapıldığı" iddiasıyla ilgili fotoğrafları içeren CD’yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a gönderdi.
Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Erdoğan’a, Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Özgür Doğan ile kimliği belirtilmeyen 2005 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren bir PKK’li ve 25 Ağustos 2005 tarihinde Batman’ın Beşiri ilçesi Tepecik Köyü mevkiindeki operasyonda sağ yakalandıktan sonra öldürüldüğü iddia edilen Abbas Emani isimli bir PKK’linin ceset görüntülerini içeren CD’yi posta yoluyla gönderdi.
ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?'
Demirtaş, Orgeneral Başbuğ ve Başbakan Erdoğan’a hitaben yazdığı yazıda ise gönderdiği CD’nin, çatışmalarda ölen PKK’lilerin işkence yapılmış cesetlerine ait fotoğrafların mevcut olduğunu belirterek "Bu vakaların sıkça yaşandığını bizler de iyi biliyoruz, bölge halkı da yakın tanığıdır. Bu insanlık suçuna dair, ailelerden ve halktan özür dilemeyi, sorumlular hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz" dedi. ANKA