Evlendiği günden beri sistematik olarak şiddet gördüğü kocasını öldüren Namme Öztürk’e verilen hapis cezası istinaf mahkemesinde görüldü. Mahkeme bugün görülen davada Öztürk’ün tahliyesine karar verdi. 25 Temmuz 2016’dan beri Bakırköy hapishanesinde tutuklu olan Namme Öztürk’e Kartal Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Karar istinaf mahkemesine taşındı. İstanbul Bölge […]

İşkenceci eski kocasını öldüren Namme Öztürk’e tahliye

Evlendiği günden beri sistematik olarak şiddet gördüğü kocasını öldüren Namme Öztürk’e verilen hapis cezası istinaf mahkemesinde görüldü. Mahkeme bugün görülen davada Öztürk’ün tahliyesine karar verdi.

25 Temmuz 2016’dan beri Bakırköy hapishanesinde tutuklu olan Namme Öztürk’e Kartal Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Karar istinaf mahkemesine taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada Öztürk’ün tahliyesine karar verildi.

Öztürk’ün akşam saatlerinde Bakırköy hapishanesinden çıkması bekleniyor.

Tahliye kararından sonra açıklama yapan avukat Diren Cevahir Şen, “Bugün Name’yi almaya gidiyoruz. Biz bugün çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Şen’in konuşması şöyle:

Name yaklaşık 3 yıldır tutuklu. O erkek şiddetine maruz kalan kadınlardan sadece biri. Biz burada Name için beraat istemek istemek için geldik. Tahliye talebimiz heyet tarafından kabul edildi. Mütaalaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedik. Yakın bir zaman sonra burada olacağız. Ama bugün Name’yi almaya gidiyoruz. Biz bugün çok mutluyuz. Dün Aylin Işık, bugün Name Öztürk ve Şule Çet ve yarın da Nevin Yıldırım’ın duruşmaları var. Umuyoruz ki hepsi için adalet gelir.

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Tahliye kararının ardından Bakırköy Kadın Cezaevi’nden serbest bırakılan Öztürk, sevenleri ve kadınlar tarafından karşılandı.

NE OLMUŞTU?

Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirmişti. Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak çocuğu olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söylemişti. Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını belirtmişti. 12 Ekim 2018’de görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti Namme Öztürk’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.