AFAD yetkilileri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince yürütülen hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Fotoğraf: AA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 50 bini aşkın yurttaşın yaşamını yitirdiği deprem bölgesinde yıkılan veya ağır hasar alan binalara ilişkin çalışmalar devam ediyor.

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe genelinde hafif, orta ve ağır hasarlı ile acil yıkılması gereken binaların tespitine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Dumlupınar, Numune, Yunus Emre, Mustafa Kemal ve Çay mahallelerinin de arasında bulunduğu 26 noktada enkaz kaldırma çalışması yapılan ilçede, "aciliyet kararı" olan binaların kontrollü yıkım işlemleri sürüyor.

85 YAPI KALDIRILDI

Bugüne kadar 85 yapının enkazının kaldırıldığı, 471 yıkık ve 334 acil yıkılacak binanın belirlendiği ilçede, 11 firma enkaz temizleme faaliyeti yürütüyor.

İş makinesi yardımıyla kamyonlara yüklenen molozlar, belirlenen döküm alanlarına taşınıyor. Bina sakinlerinin refakat edebildiği çalışmalarda bulunan değerli eşyalar da koruma altına alınıyor.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

(AA)