İskenderun Kadın Platformu Berfin Özek'in ailesi ile görüşüldüğünü belirterek "Berfin’in bu süreci sorunsuz atlatması için gerekenin yapılması konusunda yan yana durmaya devam edeceğiz. Kadın dayanışması yaşatır" açıklamasında bulundu

İskenderun Kadın Platformu Berfin'in ailesi ile görüştü: Berfin'in yanında durmaya devam edeceğiz

Berfin Özek'in ailesiyle görüşen İskenderun Kadın Platformu, davayı takip etmeye devam edeceklerini belirterek, “Kadın dayanışması yaşatır” dedi.

İskenderun Kadın Platfromu, asitli saldırı nedeniyle yaralanan ve dün verdiği dilekçeyle şikayetinden vazgeçen Berfin Özek’e ilişkin bir açıklama daha yaptı. Dün yaptıkları açıklamanın farklı algılara yol açtığına dikkat çeken Platform, hukuki süreci bundan sonra Berfin Özek’in ailesinden aldıkları vekalet ile sürdüreceklerini belirtti. Açıklamada, kadın dayanışmasının önemine işaret edilerek, Berfin’in bu süreci sorunsuz atlatması için gerekenin yapılması konusunda yan yana durmaya devam edecekleri belirtildi.

Platformun açıklaması şöyle:

“Asitli saldırı mağduru Berfin Özek in şikayetinden vazgeçmesi ve bununla ilgili yaptığımız basın açıklamasında niyetimizden farklı algılamalar oluştuğu için yeni bir açıklama yapmaya zorunluluğu hissettik.

İskenderun Kadın Platformu olarak hem erkek yargıya hem toplumsal cinsiyet rollerine hem erkek egemenliğine karşı bu dayanışmayı örerken, bu süreci yürütürken zorlandık. Bu olayda şiddet karşısındaki tavrımız salt Berfin’le tanımlanacak bir mücadele değil. Bu süreci örerken zorlandık, yıprandık. Diğer şiddet olaylarındaki gibi dört dörtlük öremedik. Eksik kalan kısımlar muhakkak vardır. Çünkü biz kampanya ile sosyal medyayı deneyimlemiş olduk. Bu süreç kendimizi sorguladığımız ve buradan öğrenerek çıkmak istediğimiz bir süreçtir. Bizler erkek yargıya, tüm toplumsal cinsiyet mekanizmalarına karşı birlikte daha nasıl güçlü olabiliriz. Burada sorgulanması gereken şey bir kadının faili affetmesi değil. Tüm toplumsal rollerin yargının af yasasından yararlanarak çıkacak onlarca failin bu şiddetin devlet eliyle nasıl devam ettirilmek istendiği gerçeği. Bunu yol arkadaşlarımızın eleştiri ve katkılarıyla sürdüreceğiz. Biz dün Fatma’nın, Esra’nın, Beren’in katillerinin cezalandırılması için, Havva’nın şiddet karşısında öz savunma hakkının meşruluğunu ispatlamak için, babası tarafından öldürülün Mert’in katilinin ceza almasını sağlarken, trans arkadaşımız cezaevinde ötekileştirilmesin diye uğraşırken hep bu şiarla hareket ettik. Gelecekte de bunun için mücadeleye etmeye devam edeceğiz.

Dün aile (Özek ailesi) ile görüşüldü. Aile bugün sabah vekâlet verdi. Hukuki süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de aile ile sanığın cezalandırılması ve Berfin’in bu süreci sorunsuz atlatması için gerekenin yapılması konusunda yan yana durmaya devam edeceğiz. Kadın dayanışması yaşatır.”

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN: DİLEKÇE YAZMAYA MECBUR KALDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis Genel Kurulu’nda infaz kanunu teklifi üzerinde konuştu. Mahkemeye dilekçe sunarak yüzüne asitle saldıran Casim Ozan Çeltik isimli erkek hakkındaki şikayetini geri çeken Berfin Özek’in avukatı ile görüştüğünü anlatan Türkkan şunları söyledi:

“Berfin kızımızdan bahsetmiştim. Bir dilekçe vermiş hem avukatlarını azletmiş hem de “Davadan vazgeçiyorum” demiş. Yüze asit atarak işlenen yaralama suçu şikâyete bağlı bir suç değil tabii, o nedenle şikâyetin geri alınmasının davaya bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum, kamu davası devam edecek. Ancak Berfin’i böyle bir dilekçeye yazmaya iten nedenin ne olduğunu merak ettiniz mi? Ben Berfin’in avukatlarıyla konuştum, “Berfin bu yasayla beraber kendi yüzüne asit atan eski erkek arkadaşının dışarı çıkacağını ve kendisine bir daha kötülük yapacağını düşünerek böyle bir dilekçe yazmaya mecbur kaldı” dediler.”