Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerde başlayan yangın, üçüncü gününde de devam etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangının kontrol altına alındığını, tamamen söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, bekleyen gemilerin diğer tesislere yönelmesi gerektiği belirtilerek, "Körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için engel bulunmamaktadır" denildi.

İskenderun Limanı'ndaki yangın kontrol altına alındı
Fotoğraf: İHA

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Hatay'daki İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Dün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaktan "yangın söndürme topu" da alevleri söndürmeye yetmedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), müdahalenin ardından önce "İskenderun Limanı'nda meydana gelen yangın, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçağın havadan müdahalesi ile söndürüldü" açıklaması yaptı. Ancak daha sonra açıklama revize edildi ve "İskenderun Limanı'nda meydana gelen yangına, Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerimize ait uçak ile havadan müdahale edildi" ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

İMAMOĞLU: KONTROL ALTIN ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İskenderun Limanı'ndaki yangının kontrol altına alındığını bildirdi. İmamoğlu, "Tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü ise, "İskenderun Limanı'ndaki yangın; denizden, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınmıştır. Bu limanda gemi elleçleme hizmetleri verilememekte olup bekleyen gemiler diğer tesislere yönelmelidir. Körfezdeki diğer liman tesislerinde operasyonlar için engel bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.