Sultangazi’de rögardan akan mavi renkli suyla ilgili açıklama yapan İSKİ, mavi suyun vidanjörle çekildiği ve kanaldan kot yıkamada kullanılan çok sayıda ponza taşının çıkartıldığını belirtti.

İSKİ’den ‘mavi su’ açıklaması

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, Sultangazi’deki Cebeci Mahallesi'nde rögardan akan ve sosyal medyaya yansıyan mavi renkli suyla ilgili açıklama yaptı.

İSKİ’nin internet sitesinden yayınlanan açıklamada, “Bugün bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Sultangazi İlçesi’nde tıkanan bir atık su hattından sokağa mavi renkli su aktığı haberleri yer almıştır” denilerek, olayın meydana gelmesinin ardından İSKİ ekiplerinin gerekli müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada suyun vidanjörle çekildiği ve sorunun giderildiği belirtilerek, “Kanaldan kot yıkamada kullanılan çok miktarda ponza taşı çıkartılmıştır” bilgisi paylaşıldı.

İSKİ'nin açıklaması şöyle son buldu:

“Öte yandan, 22 Mart 2022’de bölgede yapılan periyodik denetimlerde bir işletmenin atık su arıtma tesisinin olmadığı tespit edilmiştir. Bahse konu işletme ile ilgili olarak ‘İSKİ Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği’ doğrultusunda işlem yürütülmektedir. Ayrıca yatırım programımızda bölge altyapısını iyileştirecek çalışmalar da yer almaktadır.”

iski-den-mavi-su-aciklamasi-isletmenin-atik-su-aritma-tesisinin-olmadigi-tespit-edildi-1061197-1.iski-den-mavi-su-aciklamasi-isletmenin-atik-su-aritma-tesisinin-olmadigi-tespit-edildi-1061198-1.