İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı açıklandı. Erdoğan’ın belediye başkanlığı ile AKP döneminde de İSKİ’de yöneticilik yapan Mermutlu’yu İmamoğlu’nun 2019’da İSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirmesi tartışma yaratmıştı.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu görevinden ayrılıyor

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu görevinden ayrılacağını duyurdu.

Mermutlu, AKP döneminde de İSKİ'de yöneticilik yaptı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı döneminde İSKİ'ye açılan bir soruşturmaya adı karıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mermutlu’yu 2019 yılı Eylül ayında İSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirmesi de tepki çekmişti. İBB’den yapılan açıklamada ise Mermutlu’nun istifasına ilişkin şöyle denildi:

“6 Eylül 2019 tarihinden itibaren İSKİ Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Sayın Raif Mermutlu, 8 Ağustos 2022 tarihi itibariyle emeklilik nedeniyle İSKİ’den ayrılacak. Sayın Mermutlu’ya; kurumumuza, İBB ailesine ve İstanbullulara verdiği değerli hizmetler için çok teşekkür ediyor, emeklilik hayatında da sağlık ve mutluluklar diliyoruz. İSKİ Genel Müdürlüğü görevine, halen kurumumuzda genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Şafak Başa vekaleten görevlendirilmiştir.”

13 Mart 2015 tarihinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğüne atanan Dr. Şafak Başa, burada Genel Müdür olarak 4,5 yıl görev yapmıştı.

Başa, 9 Ağustos 2019 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Temmuz 2021’e kadar İSKİ İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Başa, o tarihten itibaren de İSKİ Bilgi İşlem, Abone Hizmetleri ve Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, aynı zamanda İSKİ Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürdü.