İskoçya’nın başkenti Edinburgh’taki Aziz Giles Katedrali önünde toplanan bir grup, İngiliz polisini protesto etti. "İnsanların temel düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı var olmalı" diyen protestocular, "İnsanlar ‘benim kralım değil' dediği için gözaltına alınmamalı" ifadelerini kullandı.

İskoçya'da İngiliz polisine tepki: "İnsanlar ‘benim kralım değil' dediği için gözaltına alınmamalı"
Fotoğraf: DepoPhotos

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’taki Aziz Giles Katedrali önünde toplanan bir grup, İngiliz polisini ifade ve protesto hakkını engellediğini belirterek protesto etti.

Aziz Giles Katedrali önünde toplanan protestocular, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenazesinin dün Edinburgh’taki geçit töreni sırasında bir kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, düşüncelerin ifadesinin bir hak olduğunu belirtti.

Yüzü maskeli bir genç, “İnsanların söyledikleri için son günlerde gözaltına aldıklarını görüyoruz. İnsanların temel düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı var olmalı. İnsanlar ‘benim kralım değil' dediği için gözaltına alınmamalı. Bu tür düşünceler ifade edilebilmeli” şeklinde konuştu.

İngiliz polisinin Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından ülkenin farklı noktalardaki protestoculara müdahalesi tartışmalara neden oluyor.

(AA)