Ankara'da İŞKUR önünde 'kalabalık olur' diyerek bir yandan iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin, "En son kızım 'baba evde ekmek yok' dedi. Evde termosum vardı çayı demledim...." dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuya müdahil oldu

İŞKUR önünde iş aramaya giderken 'belki satarım' diye termosla çay götürdü

Hükümetin salgın kapsamında açıkladığı destek paketinde kredi ve vergi ödemeleri büyük bir oran olurken, gelirini kaybeden yurttaşlar için paketten sadece aylık 1.170 lira destek çıktı.

Öte yandan artan işsizlik, işsizler ordusuna milyonları da ekleyince İŞKUR önlerindeki kuyruklar daha da uzadı.

İŞKUR ÖNÜNDE HEM İŞ ARAYIP HEM ÇAY SATTI

FOX TV Ana Haber'de yayınlanan görüntülerde, Ankara'da İŞKUR önünde 'kalabalık olur' diyerek bir yandan iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin, "En son kızım 'baba evde ekmek yok' dedi. Evde termosum vardı çayı demledim...." dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

İşsiz babanın gözyaşları yandaş medyada çizilen tablonun aksine sokakta yaşanan geçim sıkıntısının hangi boyutlarda olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

MANSUR YAVAŞ MÜDAHİL OLDU

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Yusuf Derin'e Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yardımda bulunulacağını açıkladı. Demir, Mansur Yavaş'ın talimatıyla Yusuf Derin'e destek sağlanacağını ifade etti.

iskur-onunde-is-aramaya-giderken-belki-satarim-diye-termosla-cay-goturdu-726910-1.

YANDAŞLARIN DÜNYASI BAŞKA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Sabah gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin kriz döneminde büyük bir başarı örneği sergilediğini iddia ederek "Şunu net olarak söylemeliyim ki, ülkemizin en büyük şanslarından biri özellikle böyle bir salgın döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, neyin ne olduğunu bilen bir kadro tarafından yönetiliyor olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

iskur-onunde-cay-satan-issiz-babanin-gozyaslari-kizim-baba-evde-ekmek-yok-dedi-726782-1.