Cemaat ve tarikatlara yönelik eleştirileri nedeniyle İslamcılar tarafından hedef haline getirilen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından isyan etti.

İslamcıların hedefindeki ilahiyatçı Mustafa Öztürk, ‘cinnet noktasındayım’ diyerek isyan etti

Katıldığı konferanslarda cemaat ve tarikatlara yönelik eleştirileri nedeniyle hedef haline getirilen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Karar gazetesindeki yazarlığına son verdiğini açıkladı.

Instagram hesabından açıklamalarda bulunan Öztürk, "Tefsir çalışmasını bıraktım. Karar gazetesinde yazmayı bıraktım. Medyascope programını da bıraktım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Öztürk'ün açıklaması şöyle:

Cinnet noktasındayım; zira lanet olası dinbazların bizi kafir, müşrik, ateist diye yaftalamaları yüzünden hem dindarlardan hem de din alanında çalışıp çabalamaktan artık iğrendim.

Bu vesileyle duyurmak isterim ki

(1) Tefsir çalışmasını bıraktım.

(2) Karar Gazetesinde yazmayı bıraktım.

(3) Medyascope programını da bıraktım.

Bundan böyle din de kitap da hepten sizindir; tepe tepe kullanın ama artık beni rahat bırakın...

islamcilarin-hedefindeki-ilahiyatci-mustafa-ozturk-cinnet-noktasindayim-diyerek-isyan-etti-890694-1.

NE OLMUŞTU?

Kuran’daki ayetlere dair bir konuşmasından kısa bir bölüm sosyal medyada gündem olan ve İslamcılar tarafından linç edilen Mustafa Öztürk, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı’ndaki öğretim üyeliği görevini, emekliliğini isteyerek bırakmıştı. Öztürk, “Kurumsal dine dair, dini tartışmalara dair zaten uzun süredir susuyordum artık temelli susacağım” demişti.