İşlem tamamlandı

Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazanarak kötü geçen sezonda taraftarlarına teselli ikramiyesi vermek istiyordu. Ayrıca son şampiyon için kupayı almak, ligi 5. bitirmekten daha gerçekçi bir hedef. Zira Avrupa kupalarından bir yıl men edilme cezasını tamamlamak için UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazanması gerekiyor.

Sarı Kırmızılılar yarı final eşleşmesinin ilk ayağında Rize'ye Selçuk, Donk, Chedjou, Denayer ve Sinan gibi önemli oyuncularından yoksun geldi. Başlama vuruşuyla birlikte Galatasaraylı oyuncuların da kupayı ciddiye aldığı hissediliyordu. Golü de 15. dakikada bu sezon eleştiri oklarının hedefindeki iki oyuncusu Yasin'in pası ve Emre Çolak'ın vuruşuyla buldular. 24. dakikada Riekerink sakatlanan Sneijder'in yerine Olcan Adın'ı oyuna aldı.

Hem Sneijder hem de Selçuk'tan yoksun Galatasaray orta sahasının topu tutmak ve oyun kurmak konusunda zorlanması bekleniyordu ki Galatasaray'ın yardımına Makiadi yetişti. Kongolu oyuncu 51. dakikada kırmızı kart görerek konuk takımı rahatlatıyordu.

55. dakikada Muslera, Ahmet İlhan'a gol izni vermeyerek ev sahibinin umutlanmasına izin vermedi. 61. dakikada Podolski ceza sahası yayı önünden attığı ara pasla ceza sahası içindeki Yasin'i topla buluşturdu. İlk golün asistini yapan Yasin Itandje'yi ikinci kez mağlup ediyordu. Golden hemen sonra Hakan Balta'nın da kırmızı kart görmesi Galatasaray'ın rahatını kaçırdı.

Sahadaki oyuncu sayısının 2 azalması takımların büyük boşluklar bulmasına ve pozisyonlar üretmesine dolayısıyla maçın temposunun da artmasına yol açmıştı.

Pozisyonlardan gol çıkaran ve umutlanan ev sahibi takımdı. Carole'ün hatasından faydalanan Sercan Kaya'nın sert ortasında Ahmet İlhan bu kez Muslera'yı çaresiz bırakarak farkı bire indirdi.

Son dakikalarda her iki takımda fırsatlar bulsa da skoru ilan eden Galatasaray'ın Alman yıldızı Podolski oluyor ve eşleşmenin ilk ayağını 3-1 kazanan Galatasaray final yolunu yarılamış olarak İstanbul'a dönüyordu.